maanantai 28. maaliskuuta 2011

Tuolien entisöintiä

Viikonloppuna kaivettiin esille kellarista vanhat antiikkituolit, jotka olivat aikojen saatossa menneet aika huonoon kuntoon. Mulla oli varastossa ystävän tilaustyöstä jäänyttä Sandersonin Toile-kangasta sen verran että niistä riitti tuoleihin päälliset. Niin ihanat kuin näistä tulikin, meillä ei ole näille enää tilaa, jotenlaitan ne kiertoon....Entisöimme myös vanhan saman sarjan karmituolin, joka on myös myynnissä.
Jos, ihastuit, laita mailia :)

Alla on tuolin entisöintiin ohjeet kuvina, jos jotakuta huvittaa kokeilla.. :)



Tässä oli lähtötilanne. Ei vaatinut paljoa irrottaa istuinosaa ;). Istuinosasta irrotettiin naulat ja niitit puukolla ja vasaralla.


Kun vanhat päälliset ja täytteet oli poistettu, piirrettiin patjaan istuimen mallin mukainen kuvio 
ja leikattiin istuinta varten. Leipäveitsi oli tähän hyvä työväline....



Tämän jälkeen tuolin istuinosa kasattiin, ensin pehmustepatja ja sitten kangas. 
Sitten kangas kiristettiin kunnolla ja niitattiin.




Kun päällinen oli niitattu kunnolla kiinni, alettiin liimailla puuosia uudelleen kiinni toisiinsa. Tunnustan, että laitoimme runkoon muutaman tukiruuvin niin että niitä ei huomaa ellei pura tuolia, että tuoli olisi tukeva mahdollisimman pitkään. Ajattelin, että se ei tupajumin vierailemassa huonekalussa olisi niiin tarkkaa. ;)



Lopuksi vielä viimeistely. Halusin näihin tuoleihin jotain extraa, joten kirjoitin tähän vuosiluvun koristeeksi.


Valmiit tuolit näittekin jo alussa. Samaan sarjaan kuului myös karmituoli, jonka entisöimme. Siihen tuli teksti "La Maison", joka tarkoittaa ranskaksi Kotia. Karmi tuoli näyttää tältä;


Kaunista viikkoa toivottelee
Mirjami Willa Wanillasta.

5 kommenttia:

Tinski kirjoitti...

Oi, miten kauniita tuoleja! Näytin muuten blogiasi Paula-siskollenikin viikonloppuja ja sekin huokaili ja ihasteli, minkä ehti! Pyysi välittämään terveiset Mirkulle. :)

Willa Wanillan Mirjami kirjoitti...

Paulalle terveisiä ;) Ja kiitos :)

Marianne kirjoitti...

Ah, ihana lopputulos <3 kyllä kannatti nähdä vaivaa!!

Marianne kirjoitti...

Hienot tuolit! Käsittelittekö puuosia mitenkään? On niin huimaa antaa tupajumille huonekalulle uusi elämä! Oon ihan varma, että joku ajattelematon/entisöimistaidoton/laiska olis heittäny noiki tuolit juhannuskokkoon. Onneksi pelastitte ne!

Willa Wanillan Mirjami kirjoitti...

Marianne, ei käsitelty. Jotenkin ne on hienot just noin. Ihanasti kuluneet. :) Joo kyllä ne oli jo kokko kamaa, mutta ei kyllä sydän antanu myöden noitten hienojen "vanhojen rouvien" kanssa heittää menee niitä... :)