torstai 3. toukokuuta 2012

Kevät Puutarhassa

Ihanaa ihanaa ihanaa... 
Kevät tulee vaikkakin TODELLA hitaasti, mutta tulee kuitenkin.
Meillä on saatu talonmaalaus jo hyvään vauhtiin. Kuvista näettekin jo päävärin, Ruusun vaaleanpunaisen :)
Niin kauan kuin tämä talo on ollut meidän,
 olen odottanut, että saadaan maalata se 
ja nyt se toive vihdoin toteutuu!
Laitan kuvia talosta enemmän kun se on maalattu kunnolla.


Olen tehnyt leikkialueelle kivireunuksen ja kukkapenkin kivikkokasveista. Ihan kiva siitä tuli, joskin  leikkijutut on vielä kesken. En tiedä mitä sinne laittaisi. Voi olla että Porin Perheliesi saa kyytiä ja tilalle tulee pihakeinu tai liukumäki. Katsotaan nyt.

Monalla on sellainen vaihe että hän haluaa pukea itse ja valita itse vaaatteensa. Näissä kuvissa taitaa olla omat eikä isosiskon vaatteet sentään. Nääkyy nuo sammarit yhdistettynä kukkamekkoon olevan ainakin pikkuneidin tyylitajuun sopivia :D....
Uudet lenkkarit puetaan jalkoihin säällä kuin säällä, yleensä väärinpäin.

Meidän pihalla on paljon sinivuokkoja. Olen siirtänyt niitä pienen kellari-ikkunan eteen joka on ihan sisäänkäynnin lähettyvillä, lasten leikkipaikan vieressä. Nyt keväällä laitoin alle suodatinkankaan ja kekkilän pieniä rantakiviä. Tuli nätti pieni yksityiskohta tähän oven viereen ja näyttää ihanalta aina kun tulee kellarin saunasta keskikerrokseen.. :)


Hiekkalaatikko on tehty naapurilta saadusta vanhasta suuresta ikkunanpokasta. On toiminut  pari kesää oikein hyvin ja oli helppo "asentaa." :) Saippuakuplat on kevään merkki... :)


Kukkapenkissä on neljää eri kukkaa, jotka kukkii hieman eri aikoihin niin, että kukintoa olisi leikkipaikan äärellä mahdollisimman usein. Leikkipaikan vasemmalla puolella on istutettu hortensia ja se on reunustettu hakkeella ja kivillä.


Sammal ladon kivijalassa muistuttaa talon olevan jo eläkepäivillä oleva "Wanha Rouva"

Nautitaan näistä vähän kylmemmistäkin kevätpäivistä. Nyt on loistava aika tehdä kukkapenkkejä ja antaa marjoille ja hedelmäpuille kevätlannoitteet! Helteellä voi sitten ottaa rennosti kun talo on maalattu ja kukkapenkit kuokittu.

Tässä vielä kuva mun ihanasta puutarhatontusta ;)


Kevätterveisin,

- Multasormi-

7 kommenttia:

malla kirjoitti...

voi aivan ihanaaa!!!!meillekin on tulossa vaaleanpunainen tupa!:)

iisa kirjoitti...

Siitä tulee vaaleanpunainen! Jee! ihana! ja sun piha näyttää jo nyt niin hyvältä, oot(te) ollu tosi ahker(i)a!

Ansku kirjoitti...

Ihana tuo talonväri, niin söpö! Ja jopas olet komean reunuksen tehnyt noista kivistä, upea. Varmaan oli aikaa vaativa urakka. Erittäin kaunis piha teillä!

Willa Wanillan Mirjami kirjoitti...

Manun kanssa pyöriteltiin kiviä tuohon kaareen viime tai toissa keväänä mut sit kukkapenkin teko jäi. Nyt keväällä laitoin kukat ja pikkukivet et näyttäis viimeistellyltä. Oli niitten isojen kivien asettelussa aikanaan kova homma mut loppu olikin pelkkää huvia kun se urakka saatiin valmiiksi.
Talonmaalauksessa olen ollut parin laudan verrran apuna. Aina kun saan pensselin käteen niin joku lapsista huutaa "pyyhkimään" tai "mul on nälkä" tai "äiti, sisko kaatu, tuu puhaltamaan" olen siis antanut Manun keskittyä rauhassa maalaamiseen ja päättänyt itse pitää lapset poissa tieltä ja ruoan pöydässä....

Marianne kirjoitti...

Oottepa te tosi ahkeria! Pihan laittaminen on tosi kivaa ja teillä näyttää olevan puutarha mallillaan! Mä oon aina ihaillu tuon värisiä taloja. Oon havitellu meille sen väristä leikkimökkiä! Teidän talo on ihana huvikumpu!
t. Jääkarhumaan rouva

Anne kirjoitti...

Blogissani sinulle tunnustus..:)

siina kirjoitti...

Ihanan värinen talo tulossa :)
Ja teidän puutarhahan nyt on aivan uskomattoman kaunis ♥