maanantai 20. elokuuta 2012

Lasilyhty elokuun iltoihin...

Äitini antoi minulle kerran vanhan lehtileikkeen, jonka halusi raameihin, tai jotenkin nätisti esille. Kauan tuo lehtileike oli hyllyssäni odottamassa inspiraatiota, mutta nyt sain viimein tehtyä siitä jotain. Ajattelin kokeilla decoupage-tekniikkaa vanhaan karhulan tölkkiin. Tulokseksi sain kauniin lyhdyn elokuun iltoihin.Vielä en ole varma kuinka hyvin paperit pysyvät lasissa kiinni kun kynttilä sitä kuumentaa, joten en ota vastuuta jos kokeilette tehdä oman versionne, mutta luulen että tuikulla ainakin toimii. Niin tai voihan tänne laittaa vaikka kodinonnen kukkimaan, jos ei kynttilälyhtyä halua tehdä. Tässä kuvalliset ohjeet;

Decoupage-tekniikka sopii minkä tahansa sileäpintaisen esineen päällystämiseen ja koristeluun.
Leikkaa ensin haluamasi kuvat irti esim. lehdestä tai tulosta vanha valokuva printteriltä.

Levitä decoupage lakkaa paperin nurjalle puolelle liimaksi.


Kiinnitä paperi haluamaasi kohtaan. Painele paperi tasaiseksi sormin. Paperikuvat saattavat kupruilla ja jättää ilmakuplia alleen. Voit leikata viillon veitsellä ilmakuplan alle ja painella paperin paikoilleen takaisin.


Levitä decoupage lakkaa kuvan tai paperin päälle. Lakka on märkänä valkoista, mutta kuivuessaan läpinäkyvää. Anna lakan kuivua ja toista käsittely yhden tai kaksi kertaa. Itse tein kolme lakkakerrosta että kuva pysyisi kiinni varmasti. Kuivumista voi nopeuttaa hiustenkuivaajalla ;)Pyöritä rautalanka lasilyhdyn suun ympäri ja tee rautalangasta myös sanka. Koristele lyhty haluamallasi tavalla. Esim. vanhoilla pyykkipojilla, lankarullilla, napeilla tai koristenauhoilla ja pitseillä... ;) Lisää lyhtyyn kivet ja kynttilä tai vaikka kukka.
Itse käytin koristeluun vanhaa urheilukilpailusta voitettua lusikkaa sekä kynttiläkorua, jonka voi vaihtaa aina uuteen kynttilään vanhan palaessa loppuun... :)


Kaunis  ja uniikki lyhty on valmis ja kiva tuliainen kyläreissulle.
Tunnelmallisia elokuuniltoja kaikille!

Mirjami

Ps. Uusia lukijoitakin on tullut taas iso liuta! Kiitos ja kumarrus siitä ja muistakaa jättää terveisiä kommenttiboksiin joskus.  <3 p="p">

6 kommenttia:

Pieni Lintu kirjoitti...

Onpas sievä asetelma!

Ansku kirjoitti...

Onpa sievä...itse tehdyt on kyllä ihan parhaita tuotoksia!

Jonna kirjoitti...

Onpa todella sievä! Voi pian se kynttilöiden polttelu alkaakin :)

Jenina kirjoitti...

Heippa! ihana blogi :) jään ehdottomasti seurailemaan :)

http://tuplamama.blogspot.fi/
Siinä on mun blogi jos kiinnostaa käydä kurkkailemassa.. :)

Eija kirjoitti...

Tulin fb ryhmän kautta. Kiva idea blogi tämä:) Liitynkin joukkoosi mukaan.

Willa Wanillan Mirjami kirjoitti...

Kiva kun on taas uusia lukijoita! Tervetuloa! :-)