maanantai 7. tammikuuta 2013

Vadelmajuustokakku uunista ulos

Viikonloppuna saimme remontin keskelle vieraita. Kyllä sitä aina sen verran saa tilaa raivattua että ehtii ystävien kesken syödä yhdessä. Tein tälläkertaa jälkiruoaksi juustokakkua, joka laitettiin uuniin.
Ihanan raikas ja helppo 
Sitruunainen Vadelmajuustokakku tehtiin näin;

Pohja:
100g voita
0,75dl fariinisokeria
1 kananmuna
2,5dl vehnäjauhoja
0,5tl leivinjauhetta

Täyte:

250g maitorahkaa
200g tuorejuustoa
0,5dl perunajauhoja 
reilusti vaniljasokeria
2 kananmunaa
2dl sokeria
2dl vadelmia
sekä sitruunasyyraa oman maun mukaan
(voit myös korvata sitruunamehulla)

Sekoita huoneenlämpöinen voi ja fariinisokeri keskenään. Lisää kananmuna.
Sekoita jauhot keskenään ja lisää taikinaan.
Painele taikina leivinpaperilla päällystetyn irtopohjavuoan reunoille ja pohjalle 
Laita vuoka jääkaappiin kylmenemään kun teet täytteen.

Sekoita täytteen ainekset keskenään lisää lopuksi vadelmat.
Kaada seos vuokaan. Paista kakkua 175*C n. 50 min.
Tarvittaessa peitä tummuva kakku kostutetulla leivinpaperilla.

Anna kakun jäähtyä yön yli ennen tarjoilua.




Lapset saivat keittiöön oman pikkupöydän..
Tuli pieni ranskalainen ravintolafiilis kuulemma ;)


Ps. Kylläpä tulppaanit tekevät heti kevään tuntua keittiöön!
Jokos te odotatte kevättä?

-Mirjami

9 kommenttia:

Sinikka kirjoitti...

Tämä ohje menee ilman muuta kokeiluun, kuulostaa herkulliselta!

Sarppu kirjoitti...

Ihana ohje ja kun olisi noita omia vadelmiakin, niin laitan muistiin, kiitos :)

Riitta Sinikka kirjoitti...

Nam, mitä herkkua! Ja tulppaanit tuovat kevään!♥ Oikein mukavaa päivää Sinulle♥ ja ..juu..kovasti jo kevät mielessä..

Unknown kirjoitti...

Namskis, kiitos ohjevinkistä!
Kevät tuntuu vielä jotenkin niiiiin kaukaiselta..mutta pikkuhiljaa!!

Vanhan kaakelitakan talossa kirjoitti...

Täytyypäs testata, ohje kuulostaa herkulliselta:) Kyllä, kevättä jo kovasti odotellaan täälläkin:)

Marianne kirjoitti...

Anteeksi maalaisuuteni, mutta mitä on sitruunasyyra? Taidanpa kokeilla herkullisen oloista piirakkata!

Willa Wanillan Mirjami kirjoitti...

Marianne sitä ei välttämättä täällä suomessa myydä ku meikin ollaan sitä ruotsistaostettu. Sitä käytetään mm. marmelaadeihin. on sirotetta. :)

riikkata kirjoitti...

Aivan taivaallinen kakku! Kiitos! :) Kopioin ohjeen muistiin omaan reseptikirjan virkaa toimittavaan blogiini - sopiihan se?

Willa Wanillan Mirjami kirjoitti...

ilman muuta kunhan muistat mainita lähteen :)