lauantai 29. lokakuuta 2011

Perjantain Puolukkakakku

Viikonlopuksi oli tulossa vieraita, joita varten päätin tehdä juustokakun kahverin antimista.... 
Juustokakut on helppoja ja hyviä kakkuja, 
joista saa näyttäviä pienellä vaivalla.
Tälläinen tuli syksyisestä puolukkajuustokakusta;


Tässä ohje jos joku haluaa kokeilla;

PUOLUKKAJUUSTOKAKKU

Tarvitset:
1 pkt dominokeksejä
75g voita
2dl kermaa
200g maustamatonta tuorejuustoa
pkt liivatelehtiä
6tl vaniljasokeria
4dl sokeria
4dl vettä
4dl puolukkaa

Pohja;
Murenna paketti dominokeksejä, joista on poistettu täytteet ja sekoita ne sulan voin kanssa sekaisin. 
Painele muruseos irtopohjavuokaan. (Pohja kannattaa suojata leivinpaperilla). Laita viileään jähmettymään.

Juustokerros;
Vatkaa kerma. Lisää joukkoon tuorejuusto, sokeri (2dl) ja vaniljasokeri (4tl). Sekoita seos tasaiseksi. Laita  4 liivatelehteä likoon kylmään veteen, kun ne ovat täysin pehmeitä sekoita puoleen desiin tulikuumaa vettä. Jäähdytä liivatenestettä ja lisää hieman lämpimänä kermajuustoseokseen.
Lisää keksikerroksen päälle vuokaan ja laita vuoka kylmään jähmettymään. Odota pari tuntia.

Puolukkakerros;
Kiehauta kattilassa puolukat ja  4dl vettä. Anna kiehua kunnes puolukat ovat vaaleita. Siivilöi mehu. Lisää mehuun sokeri(2dl) ja vaniljasokeri (2tl). Mittaa sokerimehu ja laske montako liivatelehteä tarvit, (1,5 lehteä/dl nestettä). Minä laitoin 5dl nestettä 7 lehteä. Jälleen kerran liota lehdet ensin kylmässä vedessä ja sekoita sitten kuumaan veteen ja lisää puolukkamehun joukkoon. Jäähdytä nestettä ja lisää jäähtyneenä jähmettyneen kermakerroksen päälle.

Kakku on kolmen tunnin jälkeen valmis koristeltavaksi. Parasta kuitenkin juustokakuissa on se että voit tehdä ne jo edellisenä päivänä valmiiksi niin juhlapäivänä voit vain keskittyä koristeluun. :)

Koristelu;  
Sulata pannulla sokeri nestemäiseksi.Valuta sokeri lusikalla leivinpaperille haluamaasi muotoon. 
Odota kunnes sokeri on jäähtynyt ja irrota leivinpaperista leivontalastalla. korkean sokeritornin saat kieputtamalla sulaa sokeria marmorikaulimen ympärille. 
Laita kaulin jääkaappiin ja irrota sokerikoriste kun se on jäähtynyt.
Lisää sokerikoristeet kakun päälle ja lisää jäisiä puolukoita ja pestyjä puolukanvarpuja.

Makeaa elämää teille toivottelee,
Mirjami

6 kommenttia:

Marianne kirjoitti...

nams, ihan pakko kokeilla!! Täällä puolukkafani

Anne kirjoitti...

Juustokakut on ihan mun feivörittejä! Näyttää hyvältä ja puolukaa löytyy vaiks kuinka, kiitos äiskän :-) Ehkä siis testaamaan joku päivä!

lisje astrid's husblogg kirjoitti...

Jammmmy:)
LOVELY kake ♥

Riitta Sinikka kirjoitti...

Onpa tosi houkutteleva!! Kiitos ohjeesta!

Ruususuun äiti kirjoitti...

Oijoi mikä kaakku, vesi herahti kielelle! Nam!

Anonyymi kirjoitti...

Oi miten herkullisen näköinen!